Suroviny
- 150 g škvarků
- ½ šalotky
- 2 kyselé okurky
- 1,5 lžíce (hrubozrnné) hořčice
- 1 lžíce majonézy
- solný květ Natural
- pepř
- chléb
Na nakládanou cibulku:
- 3 červené cibule
- 150 ml jablečného octa
- 150 ml vody
- 2-3 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička solného květu Natural
Na ozdobu:
- kapari, nakládaná cibulka a solný květ Rosa
- malé okurky (cornichon), růžový pepř a solný květ Mediterranea
- černé (kalamata) olivy, jarní cibulka a solný květ Olivas negras
Postup
- Škvarky pomeleme anebo rozdrtíme v mlýnku anebo v sekáčku.
- Přidáme nadrobno nasekanou šalotku, nadrobno nakrájené okurky, hořčici a majonézu a dobře promícháme.
- Dochutíme solí a pepřem.
- Na nakládanou cibulku oloupeme a nakrájíme červenou cibuli na asi půlcentimetrová kolečka a vložíme je do sklenice s uzávěrem.
- Vodu s octem, cukrem a solí smícháme a svaříme. Nálev přelijeme na cibuli a necháme alespoň 4 hodiny naležet v lednici, ideálně do druhého dne.
- Chleby namažeme pomazánkou a ozdobíme.
TIP
Nálev k nakládané cibulce můžete obohatit kořením: bobkovým listem, koriandrovými semínky, novým kořením anebo třeba badyánem.