Suroviny
- 200 g (70%) čokolády
- 2,5 lžíce arašídového másla
- 2 lžíce javorového sirupu
- ¼ lžičky solného květu Natural
- panenská mořská sůl Gruesa
Postup
- Čokoládu rozlámeme na kostičky a za stálého míchání ji rozehřejeme rovnoměrně ve vodní lázni na max. teplotu 45°C.
- Pak čokoládu zchladíme (temperujeme na asi 32°C za občasného míchání), aby neměla šedavý nádech, a po lžičce nalijeme do připravených silikonových/papírových košíčků. Pak je lehce nahneme a obkroužíme s čokoládou uvnitř tak, aby se vytvořila po okraji tenká vyšší hrana a tím vznikl prostor pro náplň z arašídového másla. Dáme zatuhnout do lednice.
- Burákové máslo vymícháme s javorovým sirupem a solným květem do pasty, kterou nandáme do trezírovacího (cukrářského) sáčku.
- Jakmile čokoláda ve formičkách v lednici zatuhne, naplníme košíčky arašídovou pastou a zalijeme zbytkem čokolády. Pokud je potřeba, znovu ji lehce rozehřejeme nad vodní lázní. Košíčky pak přendáme na plech a párkrát s plechem bouchneme o stůl, aby vyšly případné bublinky a bonbonky byly krásné, bez chybiček.
- Čokoládovo-arašídové košíčky lehce posypeme panenskou mořskou solí a dáme zatuhnout do lednice.