Suroviny
- 4 vejce
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce tvarohu
- 1 lžíce majonézy
- 1 lžička hořčice
- 1/2 lžičky mleté uzené papriky
- 1/4 lžičky panenské mořské soli
Na ozdobu:
- Solný květ Deluxe
- nakládaný zelený pepř
- růžový pepř
- čerstvé klíčky/bylinky
- olivy
Postup
- Uvařte vejce natvrdo (10 minut).
- Slijte je, nechte vychladnout, oloupejte je, podélně rozřízněte a u každého vejce opatrně vyloupněte žloutek do misky, a dejte stranou.
- „Lodičky“ z bílků šoupněte na talířku do lednice, plnit se budou zachvilku.
- Ke žloutkům přidejte změklé máslo, tvaroh, majonézu, hořčici, sůl i pepř a vyšlehejte krém.
- Krém naplňte do trezírovacího/zdobícího sáčku (můžete použít i zdobící špičky), bílky vyndejte z lednice a zaplňte v nich důlky žloutkovým krémem.
- Ozdobte solným květem, pepři, bylinkami nebo klíčky i plátky oliv.
TIP
Nejlépe vám půjdou loupat vejce, která nemáte právě čerstvá z obchodu. Recept se vám může hodit ke zpracování vajec z Velikonoční hodovačky!