Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 300 g mraženého hrášku
- 1 lžička solného květu s provensálskými bylinkami
- 1 lžíce majoránky
- 700 ml vody/vývaru
- 1 lžíce chilli oleje
- hráškové výhonky
Postup
- Na rozehřátém olivovém oleji orestujte cibulku na kostičky, po asi 5 minutách přidejte česnek nadrobno a opékejte do zlatova další 3 minuty.
- Přisypte mražený hrášek, osolte solným květem, přidejte majoránku a restujte posledních asi 5 minut.
- Do dobře opečeného základu s hráškem přilijte vodu anebo vývar pro silnější chuť a vůni, nechte přejít varem, a pak rozmixujte do hladka.
- Hráškový krém můžete ozdobit vyloupanými hrášky, výhonky a „opepřit“ ho chilli olejem.