Suroviny
- 400 g lososa
- solný květ Srí lanka
- 2 lžíce světlého sezamu
- 2 lžíce černého sezamu
Na salát:
- 1 brokolice
- 2 mrkve
- ½ granátového jablka
- hrst čerstvého koriandru
- 1 lžička černého sezamu
Na zálivku:
- 3 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce sojové omáčky
- 1,5-2 lžíce javorového sirupu
- 1,5 lžíce sezamového oleje
- čerstvý pepř
Postup
- Z lososa připravíme dvě porce, osolíme, posypeme sezamem a upečeme v troubě při 200°C. Zabere to asi 15-20 minut, podle velikosti/výšky rybičky.
- Brokolici nakrájíme na drobné a tenké plátky (nebo použijeme mandolínu), mrkev oloupeme a nakrájíme ji na nudličky, z granátového jablka vyloupeme zrníčka, koriandr nasekáme nahrubo a přisypeme černý sezam. Vše dobře promícháme.
- Ingredience na zálivku smícháme a dobře protřepeme v malé sklenici s uzávěrem.
- Zeleninu promícháme se zálivkou a hotový salátek servírujeme s pečeným lososem.