Suroviny
- olivový olej
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 3 mrkve
- 2 menší pomeranče
- 800 ml vody (nebo zeleninového vývaru)
- chilli olivový olej
- solný květ Pomeranč & chilli
- pepř
- naklíčená řeřicha
Na posypku:
- 4 lžíce dýňových semínek
- pomerančový olivový olej
- 1/2 lžičky skořice
- 1/4 lžičky solný květ Pomeranč & chilli
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1/4 lžičky chilli vloček
Postup
- Na olivovém oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibulku a nadrobno nasekaný česnek.
- Přidáme oloupanou na kostky nakrájenou mrkev a pomeranč zbavený semínek, bez kůry a opečeme.
- Přilijeme vývar/vodu, dochutíme solí a pepřem a dohladka rozmixujeme.
- Posypku vyrobíme tak, že nasucho orestujeme dýňová semínka, jakmile se rozvoní a nafouknou, přilijeme trošku pomerančového oleje, přidáme skořici, sůl a přilijeme javorový sirup, promícháme s chilli a necháme lehce zkaramelizovat.
- Krém rozdělíme do misek, zasypeme semínky, zakápneme chilli olejem a ozdobíme naklíčenou řeřichou.