Suroviny
- 1 cibule
- 1 paprika (sladká kapie)
- 1/4 lžičky římského kmínu
- 1/4 lžičky sladké papriky
- 1/4 lžičky mletého koriandru
- olivový olej
- 400 g krájených rajčat v plechovce
- 6 vajec
- chilli olivový olej
- čerstvě mletý pepř
- solný květ Ibišek/Srí Lanka
- čerstvý koriandr
- (1/2 avokáda + limetová šťáva)
Postup
- Cibuli nakrájejte na kostičky, papriku na podobně velké kousky.
- Na lžíci olivového oleje zpěňte cibulku, přidejte papriku a orestujte dozlatova spolu s kořením.
- Přilijte rajčata a provařte. Potrvá to asi 5 minut.
- V paprikovo-rajčatovém voňavém základu udělejte vařečkou důlky a rozklepněte do nich celá vejce.
- Vejce zlehka zatáhněte do „hnilička“ v rozehřáté troubě na 130°C. Zabere to asi 2 minutky.
- Na závěr zakápněte chilli olejem, osolte solným květem, přidejte čerstvě namletý pepř i koriandr.
- Pánev můžete dozdobit nakrájeným avokádem na plátky, zastříknuté limetovou šťávou.
TIP
Podávejte k víkendovému branči nebo k večeři v kombinaci např. s hummusem.